Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse   DA Medfinansieret af Den Europæiske Union_POS
iværksætter netværk

Nye teknologier og grønne løsninger til bygge-anlæg

Femern-forbindelsen og det nye videns- og læringscenter bliver et knudepunkt for ny viden og udvikling. Samtidig bliver det en mulighed for at se, hvordan mere afprøvede teknologier, robotter og digitale løsninger kan bidrage til en byggebranche, som i fremtiden skal være mere bæredygtig.

Krav til bæredygtigheden øges om kort tid rent formelt med Bygningsreglement 23, BR23. I første omgang vil det gælde for virksomheder, der skal bygge for det offentlige og sidenhen også for private. Bæredygtighed, brug af digitalisering og teknologier går hånd i hånd. Konkurrenceevnen samt evnen til at tiltrække kvalificerede medarbejdere vil i fremtiden være endnu mere betinget af, at virksomheder favner de nye muligheder; digitalisering, robotter og materialer og ikke mindst får dem gjort til en del af det daglige arbejde.

Dygtige uddannelsesinstitutioner står klar til at tage imod din virksomhed og vise dig de nye muligheder. I skal ikke ”tilbage på skolebænken”, men i stedet gribe muligheden for at se, hvordan man kan anvende de nye muligheder i praksis – og i jeres specifikke virksomhed. Kan I se værdien, tror vi også at, I vil bruge ressourcerne bagefter til at implementere den nye teknologi.

Det er blandt andet dette, som Erhvervsfyrtårnet for bæredygtigt byggeri og erhvervsudvikling med afsæt i Femern Bælt-forbindelsen skal understøtte.

Vil du vide mere?

Fortæl om din virksomhed, dine udfordringer eller blot hvad du er nysgerrig på, og så vil vi præsentere dig for en række muligheder.

jonas-lynge

Jonas Lynge Nielsen
Lektor, Zealand
5076 2848 | jnie​@​zealand​.dk