Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse   DA Medfinansieret af Den Europæiske Union_POS

DTU-studerende på karrierebesøg i Femern Innovation Link – Videns- og læringscenter

Onsdag 7. december lagde 18 danske og internationale miljøingeniør- og bygningsingeniørstuderende fra DTU vejen forbi Femern Videns- & LæringsCenter i Rødbyhavn. Formålet med deres besøg var en introduktion til Femern-projektet og til de karrieremuligheder, der venter dem i Danmark efter endt uddannelse.

DTU-studerende på karrierebesøg i Femern Innovation Link

Femern Belt Developments project assistent Amalie Nielsen fulgte med, og her rapporterer hun i tekst og billeder fra dagen:

”Vores besøg er en del af et større projekt om fastholdelse af vores internationale studerende til det danske arbejdsmarked. Vi håber, med dagen i dag, at de studerende får indsigt i Femern-projektet, opdager efterspørgslen på international arbejdskraft og bliver begejstret for karrieremulighederne relateret til tunnelbyggeriet,” siger Viggo Aaberg Kærn, Innovationschef ved DTU Sustain.

Tidligere DTU-studerende holder inspirationsoplæg

Civilingeniørerne Helene Swartz og Lars Holm holdt oplæg om deres vej fra færdiguddannet til job på Femern-projektet. De arbejder i samme afdeling hos Aarsleff med henholdsvis Concrete Development og Concrete Production.

I oplægget var fokus bl.a. på faglighed, forslag til relevante DTU-kurser, deres metode til at lande jobbet og hvorfor det er sjovt og udfordrende at arbejde på verdens største tunnelbyggeri. Udover at bidrage med viden om, hvordan det er at være nyuddannet DTU-ingeniør på Femern-projektet, stod Helene Swartz og Lars Holm også for en rundvisning i bus på byggepladsen.

Internationale studerende viser interesse for jobmuligheder ved Femern-forbindelsen

HR-konsulent ved FLC, Jannie Bojesen fortalte om mulighederne for studiejob, internship og fastansættelse hos Femern Link Contractors og det vagte interesse hos de studerende.

Agata Pruss fra Polen studerer på DTU Sustain. Hendes interesse er vand og bæredygtighed, hvilket er meget relevant i forhold til Femern-byggeriet.

Femern-tunnelen skal bruge store mængder vand til produktion af de millioner af kubikmeter beton, som tunnelen skal bygges af. ”Jeg kunne godt overveje at søge et studiejob på Femern-projektet, fordi jeg har den faglighed, der efterspørges, og fordi jeg kan bruge mit polske modersmål til at bistå kommunikationsopgaver.”

Neeraj Tripatbi og Arvind Chauhan fra Indien og har studeret i Danmark i to år. De er begge interesseret i miljø og carbon footprints.
”Vi er meget glade for at studere i Danmark, fordi vi samarbejder med virksomheder og industrien i den virkelige verden. Det er ikke bare noget, vi læser om. Det har stor betydning for vores læringskurve og vores netværk,” siger Neeraj Tripatbi.

”Jeg regner med at blive i Danmark i mindst 4-5 år efter jeg er færdiguddannet. Danmark er så langt foran inden for den grønne omstilling, og det er der stor efterspørgsel på, så jeg har tænkt mig at suge til mig af den viden, jeg kan få her. Og jeg kan sagtens se for mig at arbejde på Femern-projektet, selvom jeg bor i Lyngby – så længe opgaverne er spændende, så er afstanden ikke noget problem,” siger Arvind Chauhan.

Femern Innovation Link – et knudepunkt for samarbejde mellem virksomheder, studerende og forskere

DTU og andre vidensinstitutioner har løbende uddannelsesaktiviteter med tilknytning til Nordeuropas største anlægsprojekt. De studerende og forskerne vil derfor gerne indgå i samarbejde med virksomheder og etableringen af videns- og læringscentret bidrager til at muliggøre samarbejde.

Er du interesseret i samarbejde, så kontakt