Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse   DA Medfinansieret af Den Europæiske Union_POS

Konference skal geare virksomhederne til grøn omstilling

Erhvervsfyrtårn Femern inviterer til Fehmarn Link Innovation Conference 7. marts.

Erhvervslivet står overfor stigende udfordringer som en konsekvens af den grønne omstilling.

Derfor har Erhvervsfyrtårn Femern som formål at øge innovationen i danske virksomheder og skabe en dansk styrkeposition indenfor bæredygtigt anlæg og megainfrastruktur.

Partnerne bag Erhvervsfyrtårnet sætter med en konference 7. marts på Engestofte Gods på Lolland fokus på bæredygtigt anlæg og megainfrastruktur, herunder nye materialer, monitorering og automatisering, ny teknologi og optimeret anlægsproces.

”Erhvervsfyrtårnets aktiviteter bygger på innovative samarbejder mellem forsknings- og uddannelsesinstitutioner, bygherrer, konsortier og virksomheder. Fehmarn Link Innovation Conference ønsker at sætte fokus på hvordan innovation af materialer, metoder og processer er en vigtig del af rejsen mod en bæredygtig bygge- og anlægsbranche,” siger direktør Christina Melvang, We Build Denmark.

Ny viden, workshops og innovative produkter
Deltagerne i Fehmarn Link Innovation Conference præsenteres bl.a. for:

  • Hvordan Sund & Bælt arbejder med innovation i relation til de fremtidige danske infrastrukturprojekter.
  • Hvordan de store entreprenører ser på ”virksomhedernes grønne profil” som et afgørende konkurrenceparameter.
  • Hvordan virksomheder arbejder med den grønne omstilling

Derudover bliver der mulighed for at deltage i workshops med fokus på innovative metoder, materialer og processer samt at besøge en udstilling med nye innovative produkter og metoder og selv at afprøve de nyeste teknologier i ”Femern Lab”.

Et vigtigt konkurrenceparameter

”Grøn omstilling er et fælles ansvar, og virksomhedernes ”grønne profil” er og bliver i stigende grad et vigtigt konkurrenceparameter for små og mellemstore virksomheder i bygge- og anlægsbranchen. Derfor er det vigtigt, at der i hele bygge- og anlægsbranchens ”fødekæde” fra starten er fælles forståelse af, hvad det indebærer. Der tales om ”grønt” alle vegne i samfundet – men mange af os kender ikke til fulde betydningen af, hvad der reelt menes, eller hvordan vi konkret arbejder med at omstille os. Det er det, vi vil sætte fokus på, når vi inviterer til Fehmarn Link Innovation Conference,” siger direktør Stig Rømer Winther, Femern Belt Development.

Fakta:

Konferencen
Konferencen, der afvikles på engelsk, holdes på Engestofte Gods, Søvej 10, 4930 Maribo 7. marts 2024 kl. 11 – 17 med mulighed for at deltage i netværksmiddag fra kl. 18.00 – 20.30.

Partnerne
Partnerne bag Erhvervsfyrtårn Femern:

DTU, Teknologisk Institut, Odense Robotics, We Build Denmark, Zealand, Roskilde Universitet , Erhvervshus Sjælland og Femern Belt Development.

Konferencepartnere
Projekt ”Femern Belt Innovation” – medfinansieret af Interreg Deutschland-Danmark, Sund & Bælt og Femern Link Contractors

Læs mere og tilmeld dig her

Kontakt

Caroline Ge-Ge Keller, Pressekonsulent i Erhvervshus Sjælland

Tlf.: +45 53 72 71 86

Mail: cgk@ehsj.dk